Ljungskile SS

Vi håller rent

Publicerad: 27/5 2016 - 07:10 (Uppdaterad: 27/5 2016 - 07:19)

LJUNGSKILE SEGELSÄLLSKAPS SEGLARSKOLA MED I PROJEKTET – ”Vi Håller Rent”

Ljungskile Segelsällskap tycker det är viktigt att vi tillsammans tar hand om vår seglingsarena och bekämpar den marina nedskräpningen. Därför samarbetar vi med Svenska Seglarförbundet samt Håll Sverige Rent i årets Seglarskola med projektet under namnet ”Vi Håller Rent”, eller som Ljungskile Segelsällskap ännu hellre kallar det ”Håll Havet Rent”.

 

Nedskräpningen av våra hav är ett av vår tids största miljöproblem enligt Håll Sverige Rent. Haven håller på att förvandlas till stora soptippar och eftersom ingen har ansvar för att städa haven ökar mängderna för varje år som går. Skräp skadar och skräp kostar.

Projektet ”Vi Håller Rent” handlar om att plocka upp skräp längs vår kust. Alla som vill kan vara med och bidra, både genom att plocka skräp men också att informera andra.

Seglarskolans elever kommer att plocka skräp när vi seglar på utflykt och dokumentera vad för skräp som vi hittar. Seglarskolans elever kommer även att ha teoretiska genomgångar, samt få med sig uppgiften att informera andra om hur viktigt det är att bekämpa den marina nedskräpningen.

Som seglare är havet vår arena, där vi vill njuta av naturupplevelser och kämpa om medaljer. Därför är den marina nedskräpningen i allra högsta grad en viktig fråga för oss inom svensk segling.

Här, på Håll Sverige Rents hemsida, kan du testa dina kunskaper om den marina nedskräpningen.