Ljungskile SS

Om Ljungskile SS

Ljungskile segelsällskap bildades 1962

Klubben, som ingår i Västkustens Seglarförbund, har idag c:a 330 medlemmar och driver verksamhet i 8 olika sektioner. Dessutom ger vi ut klubbtidningen LjSS-bladet. Inom sektionsarbetet håller vi bl.a. seglarskolan igång samt arrangerar kurser, tävlingar, eskaderseglingar och fester. Vi ombesörjer båtuppläggning och har nyttiga faciliteter som står medlemmarna till buds.

Klubben har genom åren haft stora framgångar internationellt med ett antal framträdanden inom VM och EM. Klubben har också tagit några SM-guld, främst i lagsegling.

Kort information om Ljungskile SS sektioner

Jollesektionen

Arrangerar klubbens seglarskola och håller efter våra jollar. Vi håller även i träning på tisdagar samt träning/poängsegling på torsdagar 17-20.  Du och dina kompisar är välkomna ner till oss för att finslipa teknik/taktik, provsegla våra båtar eller bara umgås och ha skoj!

Som medlem får du låna klubbens jollar på tisdagar och torsdagar mot erläggande av träningsavgift 600 kr som gäller från april - oktober.

Mer information om seglarskolan hittar du här.

Tävlingssektionen

Vi håller varje år i ett antal tävlingar och inleder säsongen med den traditionella Majbrasan. Förutom denna tävling seglas under säsongen vår LjSS Cup, en tävlingsserie som körs på torsdagkvällar. Då det seglas mest Laser, Laser Radial och RS Tera, men har du en annan båttyp är du givetvis välkommen att vara med ändå.

Framåt hösten håller vi även vårt klubbmästerskap samt seglingen Fräknekuppen.

  • Kölbåtssektionen: Håller samman klubbens kölbåtsdel. De är mer aktiva än man kan tro.
  • Klubbhussektionen: Ansvarar för klubbens lokaler, underhåller dem och ser till att de är bra skick. Klubbhuset går bra att hyra. Läs mer om klubbhusets regler och priser här.
  • Trucksektionen: Ansvara för organisation och genomförande av uppläggning och vinterförvaring av båtar.
  • Utbildningssektionen: Ansvarar för utbildningen i klubben.
  • Slip & materialsektionen: Ansvarar för att klubbens bryggor, ramper och plan är hela och är i funktionsdugligt skick.
  • Klubbmästeriet: Ser till att kiosk och matservering fungerar under olika evenemang som Ljungskile SS arrangerar. Det kan bl.a vara på våra regattor och på årsmötet.