Hoppa till sidans innehåll

Seglarskola


Vill du lära dig segla? Vill du bli en bättre seglare? Då är du välkommen till våra seglarläger i sommar. Segling, utflykter på havet, lek, tävlingar, kappseglingsträning. Vi har utbildade seglarinstruktörer och du får låna klubbens båtar som är RS Tera, RS Feva, RS Quest och Tvåkrona.

Ljungskile Segelsällskap har med stor framgång arrangerat seglarskola under flera decennier i Ljungskile. Med den fina Ljungskileviken och vår egen vågbrytare kan vi erbjuda skyddad och bra segling i vår vackra skärgård.

Ljungskile Segelsällskap anordnar seglarskola varje sommar. Våra instruktörer är utbildade av Svenska Seglarförbundet (SSF) och LjSS seglarskola är certifierad av SSF. Detta garanterar hög kvalité för de cirka 100 elever vi utbildar varje år.

För att delta ska du vara minst 8 år och kunna simma 200m. Medlemsavgift i LjSS ingår i kursavgiften, om du redan är medlem drar vi av på kursavgiften (200 kr). LjSS tillämpar även syskonrabatt och mängdrabatt med 400 kr.

För nybörjare går vi igenom grundläggande seglings- och båtkunskap, sjövett och väjningsregler. För fortsättare tränar vi mer på väjningsregler och grundläggande kappsegling. Från maj till och med september har vi träning/kvällsseglingar. På tisdagar tränar vi på allt möjligt och på torsdagar har vi poängseglingar alternativt Segla Skoj för dom som vill.

"Att lära sig segla är för många en stor upplevelse, oavsett ålder. Att själv kunna manövrera en båt, ett tävlingsredskap ute på havet eller en sjö med endast vind och vågor som drivkraft är en fantastisk känsla."

Låt LjSS hjälpa dig förverkliga denna dröm, våra kurser är populära och blir snabbt fulltecknade, boka din plats idag!

Anmälan - se anmälningsflik här brevid.

Frågor - mailas till This is a mailto link

Välkommen till LjSS Seglarskola!

Uppdaterad: 19 NOV 2018 22:54 Skribent: Jollesektionen
E-post: Adressen Gömd

RS Tera Worlds

North Sails

Liros Ropes

Thordénstiftelsen

 Ljungskile Måleri

Kode Marin & Maskin

Postadress:
Ljungskile SS - Segling
c/o Gullberg, Krokusvägen 56
45932 Ljungskile

Besöksadress:
Strandvägen 26
45930 Ljungskile

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Svenska Sjö