Hoppa till sidans innehåll

Träning


Tisdag och torsdagssegling / Säsongshyra Tera

Från maj - september håller LjSS träning på tisdagar samt träning/poängsegling på torsdagar klockan 17 - 19.30.  Du och dina kompisar är välkomna ner till oss för att finslipa teknik/taktik, provsegla våra båtar eller bara umgås och ha skoj!

Som medlem får du låna klubbens jollar på tisdagar och torsdagar mot erläggande av träningsavgift 600 kr som gäller från maj - oktober, alternativt 150 kr/månad. Läs mer här.

Vill du träna och tävla mer finns det möjlighet att säsongshyra en klubb Tera för 1500 kr/säsong. Vid säsongshyra får man lov att använda "sin Tera" vid läger, tävling i och utanför viken och behöver inte betala ytterligare hyra. "Din" Tera används av andra medlemmar om du inte har möjlighet att komma. Seglarskolan använder även "din" Tera, men du ansvarar för din säsongshyra Tera som om det vore din egen.

Vanligaste klasserna är idag RS Tera, RS Feva, RS Quest, 2-Krona och Laser.

Alla medlemmar i Ljungskile SS är välkomna att delta. 

Har du bara vägarna förbi och vill prova-på försöker vi ordna så att du får följa med en instruktör/tränare i en av klubbens jollar.

Föräldrar är med och hjälper till med praktiska saker som t.ex: fixa fika, assistera tränaren i följebåt, assistera på flytbryggan om seglaren önskar hjälp enligt ett bemanningsschema.

LjSS träning bygger på ideellt arbete och en tränargrupp som bemannar tisdagar och torsdagar utifrån ett schema. På vår och höst är det fler föräldrar som är tränare och under sommarlovet är det LjSS instruktörer som ansvarar för träningen.

Uppdaterad: 07 APR 2020 22:12 Skribent: Jollesektionen

RS Tera Worlds

North Sails

Liros Ropes

Thordénstiftelsen

 Ljungskile Måleri

Kode Marin & Maskin

Postadress:
Ljungskile SS - Segling
c/o Gullberg, Krokusvägen 56
45932 Ljungskile

Besöksadress:
Strandvägen 26
45930 Ljungskile

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Svenska Sjö