Hoppa till sidans innehåll

Om LjSS


Om Ljungskile SS

Ljungskile segelsällskap bildades 1962

Klubben, som ingår i Västkustens Seglarförbund, har idag c:a 380 medlemmar och driver verksamhet i 8 olika sektioner. Dessutom ger vi ut klubbtidningen LjSS-bladet. Inom sektionsarbetet håller vi bl.a. seglarskolan igång samt arrangerar kurser, tävlingar, eskaderseglingar och fester. Vi ombesörjer båtuppläggning och har nyttiga faciliteter som står medlemmarna till buds.

Klubben har genom åren haft stora framgångar internationellt med ett antal framträdanden inom VM och EM. Klubben har också tagit några SM-guld, främst i lagsegling.

Kort information om Ljungskile SS sektioner

Jollesektionen

Arrangerar klubbens seglarskola och håller efter våra jollar. Vi håller även i träningsseglingarna på tisdagskvällar då du och dina kompisar är välkomna ner till oss för att finslipa teknik, provsegla våra båtar eller bara umgås! På torsdagarna tränar vi på att tävla och alla är välkomna!

Tävlingssektionen

Vi håller varje år i ett antal tävlingar och inleder säsongen med den traditionella Majbrasan. Förutom denna tävling seglas under säsongen vår LjSS Cup, en tävlingsserie som körs på torsdagkvällar. Då seglas mest RS Tera, RS Feva, RS Quest, men har du en annan båttyp är du givetvis välkommen att vara med ändå.

Framåt hösten håller vi även vårt klubbmästerskap.

  • Breddsektionen: Radiosegling Dragon Force 65 samt surfsegling.
  • Klubbhussektionen: Ansvarar för klubbens lokaler, underhåller dem och ser till att de är bra skick. Klubbhuset går bra att hyra. Läs mer om klubbhusets regler och priser under fliken HYRA KLUBBHUS
  • Trucksektionen: Ansvara för organisation och genomförande av uppläggning och vinterförvaring av båtar.
  • Utbildningssektionen: Ansvarar för utbildningen i klubben.
  • Slip & materialsektionen: Ansvarar för att klubbens bryggor, ramper och plan är hela och är i funktionsdugligt skick.
  • Klubbmästeriet: Ser till att kiosk och matservering fungerar under olika evenemang som Ljungskile SS arrangerar. Det kan bl.a vara på våra regattor och på årsmötet.
Uppdaterad: 27 FEB 2017 00:08 Skribent: Styrelsen

RS Tera Worlds

North Sails

Liros Ropes

Thordénstiftelsen

 Ljungskile Måleri

Kode Marin & Maskin

Postadress:
Ljungskile SS - Segling
c/o Gullberg, Krokusvägen 56
45932 Ljungskile

Besöksadress:
Strandvägen 26
45930 Ljungskile

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Svenska Sjö