Hoppa till sidans innehåll
Foto: Claes Lundin

Team LjSS vinner Women on Water

08 SEP 2022 22:41
LjSS teamet Hanna Wallström, Tova Källerfelt, Stina Palm, Thea Enander, Lydia Spencer Smith bragdseglar och vinner Women on Water i storslagen stil.
  • Uppdaterad: 08 SEP 2022 22:41

Team LjSS seglade hem segern i årets upplaga av Women on Water som avgjordes i Jungfrusund på Ekerö utanför Stockholm 3-4 september.

Rorsman Hanna Wallström berättar efter finalen "Vi hade ingen koll på resultaten. Vi gick in i finalen och tänkte att det är bara att köra. Antingen vlir vi sexa eller så vinner vi. Men vi trodde aldrig att vi skulle vinna, säger Hanna efter finalen.

Det blev en extremt rafflande final i mycket lätta vindar där Team LjSS var den besättning som höll ihop det och seglade absolut starkast.

Första dagen av Women on Water björ på väldigt svåra och lätta vindar. Vindvriden avlöste varandra, men det gick ändå att genomföra tolv race på lördagen. Det innebar att varje bestätning seglade sex race var och den besättning som var bäst i de knepiga förållandena, under första dagen, var team Sandra Sandqvist från KSSS.

Sandra som var en av förhandsfavoriterna, vann tre race och var tvåa i de övriga. Rigtig bra och stabilt seglat. Hemmaseglaren Sanna Häger låg tvåa och Team LjSS trea efter första dagen. Båda dessa hade också tre vinster vardera. 

På söndagen var förhållandena de samma som på lördagen, det vill säga nästan enbart extremt lätta vindar och svårseglat.

I finalen gjorde de sex främsta upp om medaljerna och dubbla poäng stod på spel. Team Sandra Sandqvist  var då i ledningen fyra poäng före Team LjSS. Team LjSS behövde alltså vara tre platser bättre än Sandra - och det lyckades de med efter en första kryss där Team LjSS gick till höger och Team Sandra gick till vänster. Det visade sig att Team LjSS valde rätt och dom rundade första kryssmärket som etta medan Team Sandra rundade som sista båt. Och redan då var finalen mer eller mindra avgjord.

Team LjSS som vann Women on Water såg ut så här: rorsman Hanna Wallström, taktik Tova Källerfelt, trim Stina Palm, mast Thea Enander, fördäck Lydia Spencer Smith.

Hela LjSS gratulerar tjejerna och gläds över denna enormt stora prestation samt den prestigefyllda inbjudan att segla Women Sailing Champions League i Schweiz 7-9 oktober.

Innehållet i ovanstående text är hämtad från SSF, se följande länk.

Skribent: Jollesektionen
E-post: Adressen Gömd

RS Tera Worlds

North Sails

Liros Ropes

Thordénstiftelsen

 Ljungskile Måleri

Kode Marin & Maskin

Postadress:
Ljungskile SS - Segling
c/o Gullberg, Krokusvägen 56
45932 Ljungskile

Besöksadress:
Strandvägen 26
45930 Ljungskile

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Svenska Sjö